woensdag, 26. november 2014 - 9:23

KNVB baalt van gebrek 'veilige' zondagen voor topclubs

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Foto: Archief FBF
Eindhoven

(ELF-Voetbal/Blik op Nieuws) De KNVB had het ook graag anders gezien. De Nederlandse club, die donderdagavond laat buitenshuis uitkomen in de Europa League, moeten op zondagmiddag weer aan de bak.

Zo moest Feyenoord half september, na een bezoek aan Sevilla, na twee 'rustdagen' alweer aan de bak tegen Ajax in het kader van De Klassieker. PSV kent deze week een vergelijkbaar schema. De Eindhovense ploeg speelt donderdagavond laat in Estoril, reist vrijdag terug uitPortugal en fungeert zondag als gastheer voor Feyenoord.

"Er zijn te weinig 'veilige' zondagen", geeft Heinrich Welling van de verklaring in een verklaring voor het speelschema toe tegenover het Eindhovens Dagblad. De competitieplanner zou het in sommige gevallen ook graag anders zien. Maar bij de KNVB zijn ze met handen en voeten gebonden.

"De wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord en PSV mogen niet op vrijdag- of zaterdagavond worden ingepland", legt Welling uit. "Die moeten op een 'veilige' zondag gespeeld worden. De zondagen voor een week met Europees voetbal vallen al af."

"Want als wij het wedstrijdschema voor de eredivisie maken is nog niet duidelijk welke clubs erChampions League spelen en of ze dat op dinsdag of woensdag doen. Je kunt niet op zondag een competitiewedstrijd spelen en dan op dinsdag weer een Europese wedstrijd."

Categorie:
Tag(s):