maandag, 30. juni 2014 - 17:39 Update: 03-07-2014 0:33

KNVB vaardigt officieel statement over Robben uit

foto van Oranje Robben | FIFA
Foto: Fifa
Zeist

(ElfVoetbal) De KNVB heeft een officieel statement uitgevaardigd over Arjen Robben. De voetbalbond voelt zich hiertoe genoodzaakt vanwege de kritiek op de vermeende Schwalbe van de aanvaller van Oranje.

Gisteravond won Nederland in de achtste finale van het WK van Mexico. In de extra tijd scoorde Klaas-Jan Huntelaar vanaf elf meter de winnende treffer, nadat Robben in de voorgaande actie naar de grond ging na een actie van Rafael Marquez.

"De KNVB is onaangenaam verrast door publicaties in de media over de penalty in de wedstrijd tegen Mexico", schrijft de KNVB. Na afloop van de wedstrijd had Robben al zijn excuses aangeboden voor een valpartij in de 67e minuut aan de rechterkant van het strafschopgebied. "Ik maakte een schwalbe. Soms verwacht je een schop, maar ik moet dit niet doen. Echt verschrikkelijk stom."

De woorden van Robben werden door vele websites en media juist gelinkt aan het laatste moment, waar Nederland uiteindelijk wel een penalty kreeg. Daaruit schoot invaller Klaas-Jan Huntelaar Oranje vervolgens naar de kwartfinales.

"Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd", stelt de KNVB een dag later. "In een interview met de NOS heeft Robben aangegeven dat het een terechte penalty was. In hetzelfde interview refereerde Robben ook aan twee eerdere situaties. In één van die gevallen gaf Robben aan dat hij een penalty had moeten krijgen, in het andere geval bekende Robben dat hij te makkelijk viel."

Categorie: