dinsdag, 30. september 2014 - 22:26 Update: 30-09-2014 22:28

KNVB:Amateurvoetbal lijdt verlies van 3,6 miljoen euro

KNVB:Amateurvoetbal lijdt verlies van 3,6 miljoen euro
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond maakt vandaag bekend dat de amateurtak een verlies heeft geleden van 3,6 miljoen euro. En om dat exploitatietekort weg te werken, zal de bond stevige maatregelen nemen.

Aldus citeert De Telegraaf Hans Spierings van de KNVB. "Met als doel alles voor 2015 goed op de rit te hebben. Een ambitieus voornemen dat wellicht haalbaar is. Maar belangrijker voor de lange termijn is dat de sectie amateurvoetbal weer ondersteunend en dienstbaar wordt aan de amateurclubs. Daarvoor is de bond bedoeld: competities organiseren, scheidsrechters leveren en zorgen voor het tuchtorgaan."

"De KNVB moet terug naar de verenigingen en de vrijwilligers. Die cultuuromslag moeten we als amateurvoetbal KNVB bewerkstelligen. Dat vergt langer dan drie maanden, maar daar hoop ik nog wel een stevige aanzet toe te geven. Je kan denken aan een andere KNVB-organisatiestructuur door het land heen."

"Nu bestaat Nederland voor de voetbalbond uit zes districten. Mijn idee is om meer regiogebonden te opereren met bijvoorbeeld twintig regio's met een klein KNVB-team erop. Die districten werken allemaal hetzelfde, maar clubs in de Randstad hebben heel andere behoeften dan die in Groningen en Friesland."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):