donderdag, 28. augustus 2014 - 14:54 Update: 28-08-2014 20:26

KNVB:'Platini was meest logische kandidaat'

KNVB blijft hervormingen FIFA nastreven
Foto: fbf
Zeist

(ELF Voetbal/Blik op Nieuws) De KNVB vond Michel Platini de meest logische kandidaat om de nieuwe voorzitter van de FIFA te worden, maar respecteert zijn keuze zich niet verkiesbaar te stellen. Tegelijkertijd blijft de voetbalbond van mening dat de FIFA in het belang van het voetbal een nieuwe voorzitter moet krijgen. De KNVB vindt het dan ook teleurstellend dat vandaag bij de UEFA-bijeenkomst in Monaco bleek dat veel andere Europese bonden op dit moment geen gezamenlijk initiatief willen nemen om andere tegenkandidaten te presenteren.

In juni nam de KNVB in São Paulo het voortouw en startte de discussie over de positie van Sepp Blatter. "Als Nederland staken wij onze nek uit, omdat wij het belangrijk vinden dat er binnen de FIFA hervormingen doorgevoerd worden", zegt bondsvoorzitter Michael van Praag. "Wij kregen toen veel steunbetuigingen van andere bonden. Die steun krijgt nu geen concreet vervolg en dat is teleurstellend. Het voetbal verdient namelijk een voetbalbond met een beter imago. Ons speerpunt is een transparantere en geloofwaardigere FIFA."

De uitkomst van de UEFA-bijeenkomst, waarbij ook ELF Voetbal aanwezig is, is dat veel Europese bonden meer willen samenwerken voor een sterkere positie van Europa binnen de FIFA en willen werken aan een kandidaat voor de FIFA-verkiezingen in 2019. Van Praag: "Natuurlijk steunt de KNVB deze intenties, maar wat ons betreft moeten er ook op de korte termijn veranderingen komen. De hervormingen binnen de FIFA moeten we op de agenda houden. In het bondsbestuur zullen we de komende periode overleggen over de mogelijkheden van de KNVB om daar invloed op te hebben." Alle aangesloten bonden kiezen in mei 2015 de volgende voorzitter van de FIFA. Blatter vervult deze functie al sinds 1998.

Categorie:
Tag(s):