woensdag, 26. februari 2014 - 14:55 Update: 03-07-2014 0:41

Kontrakt Erwin Koeman bij RKC niet verlengd

Fot ovan gras groen voetbal trainer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Waalwijk

(Elfvoetbal) Het nieuws komt niet onverwacht. Maar nu is het definitief.

Erwin Koeman vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van RKC Waalwijk.

Het contract van de 52-jarige oefenmeester in Midden-Brabant loopt af en wordt niet verlengd. Dat werd vandaag (woensdag) duidelijk, tijdens een gesprek tussen de directie en de oefenmeester van de Waalwijkse club.

"We zijn tijdens het gesprek tot de conclusie gekomen dat de ambities van Erwin en de mogelijkheden van RKC Waalwijk niet meer voldoende met elkaar stroken", zegt manager technische zaken Janus van Gelder van RKC Waalwijk. "Het plafond van RKC Waalwijk ligt, hoe zeer hij en zijn familie het ook naar hun zin hebben in Waalwijk, lager dan Erwin zou willen."

"Wij hebben aangegeven dat we niet verwachten dat daar de komende jaren verandering in komt. Dan moet je elkaar, als volwassen kerels, een hand geven en zeggen: 'Dan houdt het na dit seizoen op.' Dat is wat we dan ook hebben gedaan."

"Als het lukt om ons, met ons bescheiden budget, opnieuw te handhaven, dan hebben we een wereldprestatie neergezet", zegt Koeman, die aan zijn tweede seizoen van zijn tweede periode als oefenmeester in Waalwijk bezig is. "Dat is hetgeen waarop ik me de komende maanden volledig concentreer. Ik wil het Mandemakers Stadion met opgeheven hoofd verlaten en een RKC Waalwijk achterlaten dat ook in het seizoen 2014/2015 speelt in de Eredivisie."

Categorie:
Tag(s):