woensdag, 10. december 2014 - 8:39 Update: 10-12-2014 21:48

KPN schrapt per saldo 380 banen

580 banen weg bij zakelijke tak KPN
Foto: Archief EHF
Den Haag

Telecombedrijf KPN schrapt 580 banen bij zijn onderdeel dat de zakelijke markt bedient. Tegelijktijd neemt het bedrijf 200 monteurs aan bij zijn consumententak. Dit meldt KPN woensdag op de website.

Het bedrijf geeft aan dat zakelijke klanten steeds vaker overstappen van traditionele diensten naar producten die gebaseerd zijn op de minder arbeidsintensieve IP-technologie. En er is steeds meer vraag naar cloud- en hostingdiensten. Daarnaast krimpen veel Nederlandse ondernemingen, bijvoorbeeld door het sluiten van vestigingen en worden investeringen in ICT uitgesteld. Volgens KPN is 'de omzet uit nieuwe diensten nog onvoldoende om dit te compenseren'.

KPN-topman Eelco Blok tegen nu.nl: 'Natuurlijk is het een moeilijk besluit om het aantal arbeidsplaatsen te reduceren, maar het is nodig om onze positie in de zakelijke markt te versterken.'  En over de ontslagen zegt hij: 'We zullen ons uiterste best doen om de betrokken medewerkers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.'

De ontslagronde zal volgens KPN in 2015 ongeveer 50 miljoen euro gaan kosten. Vanaf 2016 verwacht het bedrijf jaarlijks 45 miljoen euro te besparen.

Het is voor KPN de tweede grote ontslagronde dit jaar. Het bedrijf maakte in februari bekend in de periode tot 2016 tussen de 1500 en 2000 banen te schrappen met als doel een kostenbesparing van 300 miljoen euro.

Categorie:
Tag(s):