dinsdag, 30. september 2014 - 20:18 Update: 01-10-2014 13:28

Kraanwater Ter Apel hoeft niet meer te worden gekookt

Water uit de kraan Ter Apel weer schoon
Foto: EHF
Ter Apel

​Het drinkwater uit de kraan in Ter Apel is weer schoon. Inwoners van Ter Apel kunnen het drinkwater als vanouds weer uit de kraan drinken. Dit meldt het waterbedrijf Groningen dinsdagavond.

'De onderzoeksresultaten van de herhalingsmonsters wijzen uit dat het drinkwater weer 100% betrouwbaar is', aldus het waterbedrijf.

Aanleiding preventief kookadvies
Maandagavond gaf Waterbedrijf Groningen uit voorzorg een preventief kookadvies aan de inwoners van Ter Apel. Uit regulier onderzoek naar de kwaliteit van ons drinkwater ontstond het vermoeden dat de kwaliteit van het drinkwater niet voldeed aan onze strenge normen. Omdat de betrouwbaarheid van ons drinkwater altijd voorop staat, en we elk risico willen uitsluiten, gaven we uit voorzorg dit preventief kookadvies.

Drinkwater weer betrouwbaar
Na aanvullend onderzoek bleek vanochtend al dat het drinkwater in Ter Apel vrij was van fecale verontreiniging. In afwachting van de resultaten van de herhalingsonderzoeken bleef het preventief kookadvies van kracht. Dit om elk mogelijk risico uit te kunnen sluiten en de betrouwbaarheid van ons drinkwater te kunnen garanderen.

Inmiddels is bekend dat de uitslagen van deze herhalingsonderzoeken goed zijn en dat het preventief kookadvies kan worden ingetrokken. Ook de resultaten van het onderzoek bij de Penitentiaire Inrichting, waar vanochtend enterokokken waren aangetroffen, zijn goed. Kortom: het drinkwater is 100% betrouwbaar.

Provincie:
Tag(s):