woensdag, 22. oktober 2014 - 15:59 Update: 22-10-2014 23:27

'Krol ontving subsidie voor nooit uitgevoerd marktonderzoek Gay Krant'

'Krol ontving subsidie voor nooit uitgevoerd marktonderzoek Gay Krant'
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek gaat een onderzoek instellen naar Henk Krol in verband met een door hen verstrekte subsidie van 19.500,- euro voor een onderzoek naar de marktpositie van het tijdschrift van de Gay Krant dat mogelijk nooit is uitgevoerd. Dit meldt het NRC woensdag.

Krol kreeg in 2010 de 19.500 euro subsidie als hoofdredacteur van het tijdschrift van de Gay Krant. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek zegt tegenover het NRC aangifte te gaan doen tegen Krol als er sprake is van fraude.  ‘Als dat zo is, zullen wij aangifte doen”, stelt directeur Rick van Dijk van het fonds. 

Krol wil tegenover het NRC niks kwijt over de kwestie. ‘Ik ben niet de juiste persoon om uitspraken hierover te doen’, en verwijst naar de curator. Het totaal door het fonds toegezegde subsidiebedrag bedraagt het dubbele namelijk 39.000,- euro maar Krol ontving in april 2010 de helft als voorschot om de eerste kosten te dekken. 

Als bewijs dat het onderzoek was gestart stuurde Krol het fonds een factuur van een onderzoeksbureau. Na een half jaar bleek volgens het NRC dat het onderzoek op de factuur nooit is uitgevoerd. Het fonds heeft later ook nooit de vereiste verantwoording voor het onderzoek van Krol ontvangen zegt Van Dijk tegen de krant. 

Provincie:
Tag(s):