zondag, 29. juni 2014 - 10:49 Update: 03-07-2014 0:33

Voor de laatste keer voetbal kijken op het Museumplein

foto van oranje | fbf archief
Foto: fbf archief
Amsterdam

Het is vandaag, zondag, voor het laatst dat voetbalfans op het Museumplein in Amsterdam naar het WK-voetbal kunnen kijken.

Na de achtste finale tussen Nederland en Mexico is het afgelopen met het vertonen van de westrijden op het plein dat voor het WK omgedoopt is tot Oranjeplein. Burgemeester Eberhard van der Laan vindt de tijdstippen van eventuele voglende duels te laat, waardoor de overlast voor omwonenden te groot is. De organisator, radio 538, heeft laten weten dat er geen andere 538-Oranjelocatie komt, omdat het te kostbaar is om alles af te breken en ergens anders weer op te bouwen, zo meldt de Amsterdamse zender AT5.

In de afgelopen weken trokken de duels van het Nederlands elftal veel fans naar het Oranjeplein. Op de eerste wedstrijd tegen Spanje kwamen 17.500 mensen af, de keren erna tegen Australië en Chili waren dat er maar liefst 20.000. Ook vandaag tovert radiozender 538 het Museumplein om tot 538 Oranjeplein. Behalve naar de wedstrijd, kunnen de fans ook kijken naar optredens van diverse artiesten. Het programma begint om 16.00 uur. Eigen consumpties mogen om veiligheidsredenen niet worden meegenomen, zo meldt de gemeente op de site. Ze verwacht vanavond aanzienlijk meer fans dan tijdens de groepsfase.

Provincie:
Tag(s):