donderdag, 29. mei 2014 - 12:07 Update: 03-07-2014 0:35

Landzaat wordt specialistentrainer bij AZ

Landzaat wordt specialistentrainer bij AZ
Alkmaar

(ElfVoetbal) Denny Landzaat heeft een punt achter zijn carrière als voetballer gezet. Hij zegt de voetbalwereld echter geen vaarwel. Volgend jaar gaat hij aan de slag als specialistentrainer bij de A-selectie van AZ Alkmaar van hoofdcoach Marco van Basten.

Landzaat keert dus terug bij zijn oude club. Hij speelde van 2003 tot 2006 voor de Alkmaarders. "Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans van AZ heb gekregen", reageert de geboren Amsterdammer, die dit jaar met Willem II bovenaan eindigde in de Jupiler League. "Afgelopen seizoen heb ik met een kampioenschap afscheid genomen van mijn voetballoopbaan."

"Nu staat er een nieuwe carrière voor de deur, als trainer. Afgelopen seizoen heb ik al stage gelopen bij AZ Onder 15. Dat is goed bevallen. De komende jaren wil ik me ontwikkelen als trainer. Ik ga mijn oren en ogen goed openhouden. Leuk dat ik Marco van Basten weer ga tegenkomen. Ik heb eerder bij het Nederlands elftal met hem samengewerkt", aldus Landzaat.

Bij de presentatie van Van Basten bij AZ werd bekend dat Martin Haar ook specialistentrainer zal worden bij de club uit Alkmaar. Het is nog onduidelijk hoe de rolverdeling tussen het clubicoon en Landzaat eruit zal gaan zien.

Categorie: