dinsdag, 19. augustus 2014 - 8:46 Update: 19-08-2014 16:43

Lek zinkend Engels schip Noordzee gedicht

Schip op Noordzee in de problemen
Foto: fbf
Vlieland

Een schip onder Engelse vlag voor de kust bij Vlieland maakte dinsdagochtend water en dreigde te zinken.

Het Kustwachtcentrum ontving dinsdagochtend rond 07.30 uur een noodoproep van het Guardvessel 'Kestrel'. Het schip meldde water te maken in een positie op ongeveer 50 kilometer noord van Vlieland. Direct zijn de reddingboten van KNRM-stations Vlieland en Terschelling gealarmeerd, alsmede een Kustwachthelikopter van NHV.

De 'Kestrel' voert de Engelse vlag en heeft drie personen aan boord. De situatie aan boord is nog stabiel, zo meldt het Kustwachtcentrum in een up-date. Er staat water in het ruim. De helikopter heeft een extra pomp overgezet. De 'Kestrel' is een voormalig vissersvaartuig van 18 meter lang.

Update 10.30 uur
De 'Kestrel' is inmiddels veilig het verkeersscheidingsstelsel overgestoken. Er is een lek in de romp gevonden dat door de bergers is gedicht. Naast de 'Hurricane' blijven voor de zekerheid ook de reddingboten van KNRM Vlieland en Terschelling bij het schip.

De 'Kestrel' is inmiddels onder begeleiding onderweg naar Oudeschild waar het naar verwachting om 18.00 uur zal aankomen. De pompen doen hun werk en het water in het ruim is met ca. 40cm gezakt. De 'Ievoli Amaranth' en de reddingboten blijven er bij tot het schip het verkeersscheidingsstelsel is gepasseerd. Bergingsvaartuig 'Hurricane' begeleidt het schip naar Texel. Aan boord van de 'Kestrel' zijn ook twee man van bergingsbedrijf Noordgat.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):