vrijdag, 25. april 2014 - 9:27 Update: 15-07-2014 21:46

Lijst van NAM met zeker 250 onveilige huizen

Foto van scheur in muur | MV
Foto: MV

Groningen heeft stevige kritiek op de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en minister Kamp.

Kamp zou in het aardbevingsgebied nog steeds te veel risico`s nemen en de NAM zou een lijst onveilige huizen achterhouden. Dat stelt de NOS na een inventarisatie van de bezwaren van gemeenten, provincie, waterschappen, politie en brandweer.

De instanties konden tot donderdag bezwaar maken tegen het besluit van minister Kamp over de gaswinning. In januari besloot de minister minder gas te gaan winnen bij het zwaarst getroffen Loppersum, maar de totale gaswinning wordt beperkt teruggeschroefd.

De bestuurders en hulpdiensten vrezen dat andere gebieden nu extra gevaar lopen en vinden dat er te weinig aandacht is voor de veiligheid van de bewoners. Het stoort ze dat ze ondanks herhaalde verzoeken aan de NAM nog altijd geen overzicht hebben gekregen van woningen en gebouwen die onmiddellijk gevaar lopen. De NAM zou volgens de Groningse burgemeesters een lijst hebben met daarop zeker 250 gebouwen.

De NAM liet de NOS weten dat de inspecties van de beschadigde huizen nog volop gaande zijn en dat de gegevens nog worden verwerkt.
Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):