maandag, 11. augustus 2014 - 17:03 Update: 11-08-2014 20:40

Maatregelen EU voor perzik- en nectarinetelers na Russisch invoerverbod

Foto van slakje op appel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Brussel/Den Haag

Fruittelers die nectarines of perziken telen krijgen compensatie van de Europese Commissie. Dit heeft de EU maandag bekendgemaakt.

De ondersteunende maatregelen voor de perzik en nectarine sectoren in de EU zijn nodig omdat deze markten zwaar zijn getroffen door de ongunstige weersomstandigheden, met als extra de bijkomstigheid de negatieve gevolgen van het recente Russische invoerverbod. 

EU Landbouw en plattelandsontwikkeling Dacian Ciolos commissaris verklaarde dat naar aanleiding van de recente daling van de prijzen op de perzik- en nectarine-markten, er dringend actie nodig is om een faillissement van de markt’ te voorkomen. 

‘Ik ben van plan om onmiddellijk te handelen. Ik stel de Europese Commissie voor om onmiddellijk, met terugwerkende kracht, de maatregelen gericht op vermindering van het aanbod en het bevorderen van de vraag te nemen’, stelt Ciolos. 'We volgen de markten op de voet en ik zal niet aarzelen om hetzelfde te doen om  andere sectoren die afhankelijk zijn van de export naar Rusland te helpen als dat nodig mocht zijn’, aldus Ciolos.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):