zaterdag, 6. september 2014 - 10:58 Update: 06-09-2014 17:38

Man (22) bij bizar ongeval in Klazienaveen door eigen auto overreden

Man door eigen auto overreden
Foto: Archief FBF
Nieuw Dordrecht

Een 22-jarige inwoner van Klazienaveen raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond bij een aanrijding op de Vastenow.

Samen met vier uit Klazienaveen afkomstige vrienden, 20 tot en met 23 jaar oud, reed hij daar toen zijn auto problemen kreeg. Nadat hij uitgestapt was en onder de motorkap keek, reed de auto plotseling door en werd hij overreden. Het slachtoffer moest zwaar gewond overgebracht worden naar het UMCG. De overige vier inzittenden konden niets verklaren over de toedracht van het ongeval. Zij werden aangehouden en bleken onder invloed van alcohol, 360 ugl, 480 ug/l, 560 ug/l en 680 ug/l te verkeren. Van het slachtoffer werd in verband met vermoedelijk alcoholgebruik in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

Gaspedaal werkte niet goed
De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het verkeersongeval op de Vastenow in Nieuw Dordrecht.Uit onderzoek is gebleken dat de vijf vrienden op weg naar huis waren. Omdat de eigenaar en tevens bestuurder bemerkte dat het gaspedaal niet goed werkte besloot hij te stoppen. De motorkap werd geopend en hij besloot daarna voor op de grille te gaan zitten om het gas met zijn hand te bedienen. Zijn 22-jarige vriend is hierna achter het stuur gaan zitten en met de motorkap omhoog en uit het zijraam kijkend moest hij zijn weg vervolgen. Komende bij wegwerkzaamheden op de Vastenow reed hij door een gat waardoor de op de grille zittende eigenaar van de auto viel en werd overreden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol, 680 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de jongeman werd inverzekering gesteld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):