maandag, 4. augustus 2014 - 14:13 Update: 04-08-2014 16:54

Man (58) overleeft woningoverval Rijnsburg niet

Bewoner (58) overlijdt na woningoverval Rijnsburg
Foto: Archief EHF
Rijnsburg

Een 58-jarige man is in de nacht van zondag op maandag overleden kort nadat zijn woning in Rijnsburg was overvallen. Dit meldt de politie maandag.

Rond 02.30 uur drongen meerdere mannen de woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg binnen. De bewoners lagen op dat moment te slapen. De overvallers belaagden hen en doorzochten vervolgens de woning. 

Toen zij enige tijd later - met nog onbekende buit -  vertrokken, werd de politie gewaarschuwd. Toen agenten kort daarna arriveerden, bleek de man des huizes niet meer aanspreekbaar. Direct werd gestart met de reanimatie. Dit mocht helaas niet meer baten, de 58-jarige Rijnsburger overleed ter plekke.

TGO
Onder leiding van een officier van justitie is een Team Grootschalige Opsporing gestart. 's Nachts werd al uitgebreid technisch onderzoek in de woning verricht; dit wordt maandag voortgezet. Tegelijkertijd doen de rechercheurs een groot buurtonderzoek. Ook wordt deze week sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, gericht op het vaststellen van de oorzaak van zijn overlijden.

Provincie:
Blik op 112: