vrijdag, 31. januari 2014 - 13:17 Update: 03-07-2014 0:43

Man die zou zijn omgebracht pleegde zelfmoord

Foto van forensisch onderzoek rond woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De man die op zondag 19 januari in de Nieuwersluisstraat in Den Haag dood in een woning werd aangetroffen blijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Dit is de conclusie van de politie na een intensief onderzoek.

'Bij dat incident overleed een 36-jarige man en raakte een 30-jarige vrouw zwaar gewond. Uit het onderzoek is gebleken dat de 36-jarige man door eigen toedoen om het leven is gekomen', aldus de politie.

Geweldsincident in woning
De politie kreeg zondag 19 januari even na 21.30 uur een melding van een geweldsincident in de woning. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat in het portiek een zwaargewonde vrouw lag. De GGD vervoerde het slachtoffer direct naar een ziekenhuis. In de woning troffen de agenten de 36-jarige bewoner aan. Hij bleek te zijn overleden. Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed.

Zorgvuldig onderzoek
Een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van de politie heeft onder leiding van een officier van justitie de zaak met grote zorgvuldigheid onderzocht. Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) hebben zeer grondig sporenonderzoek gedaan in de woning en rechercheurs hebben diverse getuigen gehoord.

Vrouw door man aangevallen
Uit het rechercheonderzoek blijkt dat de 36-jarige man in de woning de 30-jarige vrouw heeft aangevallen en verwond. Nadat de vrouw de woning wist te ontvluchten, heeft de man zichzelf in de woning van het leven beroofd.