zondag, 23. februari 2014 - 14:49 Update: 03-07-2014 0:41

Man in gezicht gestoken in Groningen

Foto van ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

Een 20-jarige man uit Assen is zondagochtend vroeg in Groningen door de politie aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Dit meldt de politie zondag.

'De Assenaar wordt ervan verdacht dat hij in de Peperstraat in Groningen met een scherp voorwerp een 27-jarige man uit Groningen heeft gestoken', aldus de politie.

Ernstig gewond in gezicht
Het slachtoffer werd met ernstig letsel in de gezichtsstreek naar het ziekenhuis gebracht. Een 40-jarige man uit Groningen wilde de verdachte te lijf gaan. Hierbij werd ook deze man gestoken. Hij raakte hierbij gewond aan zijn schouder. 

Achtervolging
De verdachte werd na het incident achtervolgd door een groep personen. Bij de Kostersgang, aan de zijkant van het politiebureau aan de Rademarkt, wist de politie tussen de groep personen en de verdachte te komen. De 20-jarige werd direct aangehouden en in een cel gezet.

Aggresieve groep
De groep personen gedroeg zich hierbij zeer agressief. Zij wilden naar de net ingerekende verdachte. Het Openbare Orde Team vormde hierop een linie. Zij wisten de agressieve groep mannen te verwijderen. Tijdens het verwijderen werden meerdere klappen met de wapenstok uitgedeeld. Hierna keerde de rust terug.

Slachtoffers
Het 27-jarige slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de 40-jarige Stadjer moest zich aan zijn verwonding laten helpen in het ziekenhuis. Na behandeling in het ziekenhuis werd deze man meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt gehoord over de toedracht van het geweldsincident.

Wapen
Na onderzoek troffen agenten het vermoedelijke wapen aan. Het voorwerp werd in beslag genomen. De forensische opsporing heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De politie heeft de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad van Groningen veiliggesteld. Uiteraard worden de beelden gebruikt bij het onderzoek.