woensdag, 19. november 2014 - 13:47 Update: 19-11-2014 16:34

Man heeft 50 opgezette en ingevroren illegale dieren in zijn woning

Geen hennep maar wel 50 opgezette en ingevroren dieren in woning aangetroffen
Foto: Archief FBF.nl
Hoogeveen

Bij een zoekactie naar hennepteelt in een woning van een 63-jarige man in Hoogeveen is de politie gestuit op een groot aantal opgezette en ingevroren dieren. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

‘Het gaat voor een deel om beschermde diersoorten. Zo’n 50 dieren zijn in beslag genomen’, aldus de politie.

Het gaat hierbij onder andere om sneeuwuilen, een oehoe en een Afrikaanse uil. Het vermoeden is dat de man niet op legale wijze aan de dieren is gekomen. Vermoedelijk is een aantal dieren via internet verkregen. Het voorhanden hebben, kopen of verkopen van (opgezette) beschermde diersoorten en/of illegaal geprepareerde dieren is strafbaar.

De politie kwam de man op het spoor, omdat er vermoedens van hennepteelt waren. Bij controle in de woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen, maar werden wel vele opgezette dieren gezien.

Ingevroren dieren

Bij een onderzoek in de woning trof de politie ook nog circa 70 ingevroren dieren aan. Het gaat om o.a. steenmarters, dassen, bunzings, hermelijnen en haviken. Deze dieren zijn in beslag genomen. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de dieren. De eigenaar van de dieren is gehoord door de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: