woensdag, 6. augustus 2014 - 8:11 Update: 06-08-2014 8:16

Man overleden na overval in Rijnsburg

woningoverval, dode. politie
Foto: Archief EHF
Rijnsburg

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de overval op een woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg, in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus.

Een man en vrouw werden daar overvallen terwijl zij lagen te slapen. De 58-jarige bewoner kwam kort daarna te overlijden.

Rond 02.30 uur drongen meerdere personen de woning binnen. De bewoners lagen op dat moment te slapen. De overvallers belaagden hen en doorzocht vervolgens de woning. Toen zij enige tijd later – met nog onbekende buit – vertrokken, werd de politie gewaarschuwd. Toen agenten kort daarna arriveerden, bleek de man des huizes niet meer aanspreekbaar: direct werd gestart met de reanimatie. Dit mocht helaas niet meer baten; de 58-jarige Rijnsburger overleed ter plekke.

Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen of mensen die andere informatie hebben die mogelijk van belang is. Het is nog niet bekend om hoeveel daders het exact gaat en of zij gebruik maakten van bijvoorbeeld een auto en in welke richting zij na de overval gevlucht zijn.

De politie wil graag antwoord op de volgende vragen:

Wie is er in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus 2014 rond 02.30 uur getuige geweest van de        overval op een echtpaar in hun woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg?

Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
Wie is er in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus of de avond of dagen ervoor iets opgevallen rond de woning of in de omgeving wat met de overval te maken zou kunnen hebben?

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):