zondag, 5. januari 2014 - 15:29 Update: 03-07-2014 0:45

Man schopt en slaat agente

sxc
Foto: SXC
sxc
Foto: SXC
Hengelo

Een 18-jarige jongen uit Haaksbergen is in de nacht van zaterdag op zondag 5 januari aangehouden nadat hij een agente had geslagen en geschopt.

Twee surveillerende agenten zagen dat de groep waar de jongen bij hoorde rond 04.00 uur op de Langestraat portiers aan het lastig vallen en uitschelden was. De groep, van ongeveer zes jongens, kreeg hierop de opdracht van de politie om te vertrekken. Kort daarna werd er vanuit de groep een racistische belediging geroepen in de richting van de agenten en werden ze opnieuw dringend gevorderd het centrum te verlaten. Dat leken ze met veel moeite te doen, maar toen er opnieuw een grove belediging richting de politie werd geuit is de 16-jarige jongen uit Enschede die de belediging uitte aangehouden door een van de politieagenten.

De andere jongens uit de groep probeerden de aanhouding te belemmeren waardoor de collega van de agent die de 16-jarige vasthield haar wapenstok ter hand nam om de groep op afstand te houden. Kort nadat ze dit deed zag de 18-jarige kans om de agente een vuistslag in het gezicht te geven. De agente riep hierop direct dat hij aangehouden was, waarop de 18-jarige wegrende. De agente en een portier renden de jongen achterna en hebben hem tegen de grond gewerkt. De jongen bleef zich echter hevig verzetten tegen zijn aanhouding en heeft tijdens de worsteling met de agente en de portier de agente nog een keer geslagen, met zijn voet geschopt en aan haar haren getrokken. Toen de agente en de portier de jongen op de grond onder controle hadden is hij met behulp van andere te hulp geschoten agenten en portiers geboeid en afgevoerd. De jongen is op het politiebureau ingesloten. De agente hield wel pijnlijke plekken over aan de mishandeling, maar hoefde niet naar een dokter.