zondag, 27. juli 2014 - 14:05 Update: 27-07-2014 17:29

Man steekt vrouw zomaar in rug in Assen

Foto van arrestatie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Assen

Een 48-jarige vrouw uit Assen is zaterdagmiddag door een 25-jarige man uit Assen in heer rug gestoken. Dit meldt de politie zondag.

De man is op verdenking van poging tot zware mishandeling en vernieling aangehouden’, aldus de politie.

De man werd aangehouden nadat hij op de Nijlandstraat een auto had bekrast. Deze vernieling was vastgelegd met bewakingscamera’s. Hierdoor kon de man, die nog in de buurt was, snel worden aangehouden. De man was op een fiets en had o.a. een groot broodmes bij zich. De eigenaar van de auto deed aangifte.

Kort daarvoor was op de Mr. Groen van Prinstererlaan een daar wandelende 48-jarige vrouw uit Assen zonder enige aanleiding met iets in haar rug gestoken. De dader was op een fiets en verdween. De vrouw is onderzocht door een arts. Ze had een kleine verwonding op haar rug en een gaatje in haar shirt. De vrouw deed aangifte.

Omdat het signalement van de man die de vrouw had gestoken, overeen kwam met dat van de aangehouden man, is hij ook over deze zaak ondervraagd. Daarbij bekende hij de vrouw te hebben gestoken. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):