woensdag, 27. augustus 2014 - 16:29 Update: 27-08-2014 16:39

Man volgt vrouw na aanranding tot aan haar huis

Man volgt vrouw na aanranding tot aan haar huis
Foto: Politie
Den Haag

De politie is nog steeds op zoek naar een man die op dinsdagavond 29 april van dit jaar om iets na 18.00 uur op Den Haag Hollands Spoor een 19-jarige vrouw ter hoogte van de Kiss & Ride heeft aangerand.

‘Dinsdagavond was de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht waar opnieuw aandacht wordt gevraagd’, meldt de politie woensdag. 

De vrouw wist die dinsdagavond in april te vluchten, maar de dader blijft haar volgen. Als ze uiteindelijk haar flat in loopt op de Waldorpstraat en met de lift naar haar verdieping gaat, staat hij daar weer. Ze weet haar woning binnen te komen en zichzelf in veiligheid te brengen.

Dader
Hij is rond de 25 jaar oud, met halflange dreadlocks en hij droeg wit met zwarte sportschoenen en een cobaltblauwe ¾ dikke jas met capuchon. Hij sprak met een Surinaams – Antilliaans accent. Hij stapte ook op de trein vanaf Rotterdam Centraal Station en heeft misschien een binding met die stad.

Trein
Al in de trein vanaf Rotterdam kwam de dader bij haar zitten. Hij wilde haar aandacht, maar dat gaf ze niet. Hij vertrok weer, maar toen de vrouw uitstapte op station Holland Spoor, volgde hij haar door het hele station.

Slachtoffer
De dader bleef de vrouw achtervolgen en heeft haar ook nog bedreigd. Dat is bijzonder intimiderend. Het slachtoffer heeft een tijdje bij haar ouders gewoond en voelt zich niet meer op haar gemak thuis. Ook durft ze niet meer alleen over straat.

Flat
Het is nog niet precies duidelijk hoe de dader op haar verdieping terecht kwam. Mogelijk is hij snel achter haar aan gelopen het gebouw in. Het slachtoffer was van slag en heeft niet om of opgekeken toen ze de lift in stapte.

Lift
Ze weet nog wel dat er ook andere mensen in de lift stonden, die eerder dan zij zijn uitgestapt. Misschien heeft hij gezien welke knop ze indrukte en heeft hij ondertussen de andere lift genomen. Hij kan natuurlijk ook de trap hebben genomen, maar dat lijkt wat onwaarschijnlijk want hij leek niet buiten adem. De politie wil graag spreken met de mensen die bij de jonge vrouw in de lift stonden. Zij kunnen iets belangrijks hebben gezien.

Aangiften
Er zijn geen andere aangiften met een dader die lijkt op deze man, maar we weten dat het een behoorlijke stap is voor slachtoffers om over zoiets te praten. Het is dus niet zeker of deze man vaker slachtoffers heeft gemaakt. ‘Bent u ook slachtoffer geworden van deze man, meldt dat dan alstublieft’, aldus de politie.

Provincie:
Blik op 112: