donderdag, 23. januari 2014 - 8:31 Update: 03-07-2014 0:43

Marco Borsato: doet ons goed dat er zo meegeleefd wordt

Foto van Marco Borsato | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hilversum

Marco Borsato is woensdagavond onwel geworden en naar een ziekenhuis overgebracht.

Nader onderzoek wees uit dat de zanger eerder op de dag een TIA, een lichte, voorbijgaande beroerte, heeft gehad. Dat meldt RTL. Marco treedt donderdag- en vrijdagavond niet op bij Amstel Live in Ahoy. Donderdagochtend lag hij nog in het ziekenhuis.

Concertorganisator Mojo laat weten dat Marco het naar omstandigheden goed maakt. Wel moet hij het rustig aan doen. Zijn concertreeks van komend voorjaar gaat vooralsnog gewoon door.

Marco verblijft nu nog in het ziekenhuis waar hij goed in de gaten wordt gehouden, maar zal later deze week vermoedelijk naar huis mogen. De artsen hebben hem met klem verzocht het zeer rustig aan te doen, aangezien dat het herstel bevordert.

Marco:Reacties hartverwarmend
Marco: β€œDe reacties en medeleven die ik en mijn gezin hebben gekregen zijn overweldigend en hartverwarmend. Het doet ons allemaal heel goed dat er zo meegeleefd wordt. We hopen dat we nu de tijd en de rust krijgen die we nodig hebben.”


TIA
Een TIA is een voorbijgaande beroerte. Het lijkt misschien niet ernstig, omdat de verschijnselen snel weg zijn. Maar een TIA kan een voorbode zijn van een herseninfarct met blijvende gevolgen. TIA staat voor Transient Ischemic Attack. Vrij vertaald is dit een kortdurende verstopping van een bloedvat in de hersenen. Als een bloedvat tijdelijk wordt afgesloten, ontstaan er uitvalsverschijnselen. Bij een TIA duren ze soms maar enkele minuten. Meestal verdwijnen ze binnen 20 minuten.

Categorie: