dinsdag, 19. augustus 2014 - 22:05

Max Verstappen maakt Formule 1 debuut tijdens VKV City Racing

Max Verstappen maakt Formule 1 debuut
Foto: VKV Groep
Rotterdam

Vanmorgen is bekendgemaakt dat hoofdsponsor VKV Groep een overeenkomst heeft gesloten met Scuderia Toro Rosso om hun Formule 1 team naar Rotterdam te brengen tijdens VKV City Racing. Scuderia Toro Rosso heeft aangekondigd iets speciaals te doen voor de Nederlandse racefans.

Max Verstappen zal de Formule 1 bolide van het team besturen tijdens VKV City Racing. Het zal de eerste keer zijn dat Max in een Formule 1 auto rijdt en iedereen kan getuige zijn van zijn eerste F1 meters!

Max Verstappen
De carrière van de op 30 september 1997 geboren Max kent een steile opwaartse curve. Vanaf zijn zevende rijdt hij kartwedstrijden en rijgt hij de overwinningen en kampioenschappen aan elkaar. Dat doet hij tot 2010, wanneer hij met twaalf jaar oud genoeg is om internationaal te mogen racen. De zeges en titels blijven elkaar opvolgen en in 2013 volgt het hoogtepunt als Max op 15-jarige leeftijd tot tweevoudig Europees kampioen en wereldkampioen karting wordt gekroond.

Na enkele succesvolle tests in de Formule Renault 2.0 debuteert Max begin 2014 in de autosport. De ambitieuze Max kiest voor een vervolg in het prestigieuze FIA Formula 3 European Championship en al in de tweede ronde wint hij zijn eerste F3-race. Na twee opeenvolgende hattricks op Spa-Francorchamps en de Norisring staat de teller op dit moment - met nog twee ronden in het kampioenschap te gaan - op acht overwinningen en vijf podiumplaatsen. Daarnaast zegeviert de 16-jarige Max dit jaar in de Zandvoort Masters.
 

Categorie:
Tag(s):