maandag, 1. december 2014 - 16:19 Update: 01-12-2014 16:35

Medeplichtige liquidatie Antwerpen krijgt 10 jaar celstraf

Medeplichtige liquidatie Antwerpen krijgt 10 jaar celstraf
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag Benaouf A. tien jaar celstraf opgelegd voor medeplichtigheid aan de moord op Najeb Bouhbouh in Antwerpen op 18 oktober 2012. Dit meldt de rechtbank Amsterdam maandagmiddag.

‘Verdachte A. was de bestuurder van een BMW. Vanuit die BMW zijn, door het zenden van sms’jes, de twee schutters ‘gecoacht’ die Bouhbouh hebben doodgeschoten’, aldus de rechtbank.

Uit uitvoerig onderzoek blijkt dat slachtoffer Bouhbouh op 18 oktober 2012 werd begeleid door een zekere Bouman. Deze Bouman heeft vlak vóór de liquidatie een sms’je gestuurd naar een telefoonnummer, dat eindigde met de cijfers 0447, met de tekst: “We komen nu.” De rechtbank beschouwt dit tekstbericht als de directe opmaat voor het werk van de twee schutters die vervolgens de dodelijke schoten losten.

De door zendmasten vastgelegde bewegingen van het mobiele nummer eindigend met 0447 lopen synchroon met geregistreerde bewegingen van de BMW die verdachte A. veelvuldig gebruikte. De rechtbank acht daarmee bewezen dat de gebruiker van het nummer eindigend met 0447 aanwezig was in de BMW. De bewuste BMW werd kort na de moord gesignaleerd nabij de plek waar de twee schutters hun auto hadden achtergelaten.

Provincie:
Tag(s):