vrijdag, 10. oktober 2014 - 10:30

Meerdere aanhoudingen in Groningen na vechtpartij

Meerdere aanhoudingen in Groningen na vechtpartij
Foto: MV
Groningen

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee jongemannen en twee vrouwen aangehouden in de W.A Scholtenstraat in Groningen. De mannen worden verdacht van mishandeling. De vrouwen zijn aangehouden omdat zij probeerden de aanhouding van de jongemannen te belemmeren.

Agenten kregen een melding van een vechtpartij in de Vrydemalaan in de stad. Op de kruising van de Bloemsingel met de Bloemstraat spraken ze met twee vrouwen, 18 en 20 jaar uit Groningen en met twee mannen, 21 en 30 jaar eveneens uit Groningen. Deze zouden zijn mishandeld door een ander groepje.

Agenten zagen een jongeman fietsen op de Antonius Deusinglaan die voldeed aan het signalement van een van de verdachten. Hij was in het gezelschap van een andere man en twee vrouwen. Toen agenten de man wilden aanspreken gooide hij zijn fiets naar hen en rende weg richting de W.A. Scholtenstraat. Deze 19-jarige Groninger verzette zich tegen zijn aanhouding en sloeg en schopte om zich heen. Hij schopte een politieagent in zijn rug. Een tweede verdachte, eveneens een 19-jarige uit Groningen, werd aangehouden. Ook hij verzette zich tegen de aanhouding. Agenten hebben pepperspray gebruikt om de man aan te houden. Twee Groningse vrouwen, 17 en 19 jaar, belemmerden de aanhouding van beide jongemannen en werden hiervoor aangehouden. De vier verdachten zijn naar het politiebureau gebracht. Zij zitten nog vast. De politie doet onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: