vrijdag, 25. juli 2014 - 8:26 Update: 25-07-2014 12:30

Mega accijnsfraude voor 1,2 miljoen euro met waterpijptabak

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Donderdagmiddag zijn een 40-jarige Rotterdammer, een 35-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Istanboel in bewaring gesteld door de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam. ‘Ze worden verdacht van accijnsfraude met waterpijptabak’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

‘Het drietal is afgelopen maandag aangehouden door de FIOD, nadat de politie bij een controle ruim 600 kilo waterpijptabak aantrof in een bestelbus’, aldus het OM. Bij de doorzoeking van een Bredase loods door de FIOD werd een tweede, grotere partij waterpijptabak van 10.800 kilo aangetroffen. Alle waterpijptabak is in samenwerking met de Douane in beslag in genomen.

Wanneer de inbeslaggenomen waterpijptabak op de Nederlandse markt zou zijn gebracht, bedraagt het totale nadeel in accijnzen en omzetbelasting circa 1,2 miljoen euro. Ontduiking van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Daarom wordt er tegen opgetreden. Daarnaast zorgt het voor gederfde overheidsinkomsten. De FIOD-Rotterdam verricht in samenwerking met het Functioneel Parket nader onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: