donderdag, 10. april 2014 - 11:12 Update: 03-07-2014 0:38

Meisje (11) redt ouders uit brandende woning

Meisje (11) redt ouders uit brandende woning
Foto: Irma Boom

In het Belgische Roeselare is woensdagochtend een gezin gered uit een brandend huis. Het 11-jarige dochtertje, dat de brand bemerkte, had alarm geslagen.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de vader de brand had aangestoken, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Woensdagochten vroeg werd de brand opgemerkt door de 11-jarige toen ze wakker werd door prikkelende ogen. Ondanks de rook in de woning vond ze de kracht om naar de buren te rennen die alarm sloegen. De ouders, beide 35, werden door agenten bewusteloos uit de woning gehaald waarna beide met ernstige rookvergiftiging zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De ouders verkeerden gisteravond nog in kritieke toestand.

Het is nog onduidelijk waarom het meisje en niet de ouders naar buiten is weten te komen. De man werd in een stoel in de woonkamer aangetroffen. De vrouw naast haar bed.

Opzet
De grootvader laat in de krant weten niet echt verbaasd te zijn. "Mijn zoon zat diep in de misère door zware financiële problemen. Hij had ook alle contact met ons verbroken. Ik vrees dat hij geen andere uitweg meer zag dan uit het leven te stappen. Dat hij gepoogd zou hebben om vrouw en kind mee te nemen, maakt het nog erger."

Categorie: