vrijdag, 31. januari 2014 - 15:40 Update: 03-07-2014 0:43

Merel van Vroonhoven per 1 april bestuursvoorzitter AFM

Foto van Merel van Vroonhoven | Kick Smeets/AFM
Foto: Kick Smeets/AFM
Amsterdam

Merel van Vroonhoven, momenteel lid van de Hoofddirectie van Nederlandse Spoorwegen (NS), vertrekt per 1 april 2014 bij NS. Zij is benoemd tot Bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Timo Huges president-directeur van NS: “Met Merel verlaat een kundig bestuurder ons bedrijf. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van de nieuwe hoofdrailnet concessie en aan het vinden van een alternatief voor de verbinding met België na het wegvallen van de V250-treinen. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en wensen haar veel succes.”

Merel van Vroonhoven: “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij mee mogen maken hoe maatschappelijk relevant NS voor ons land is. Met een product waar honderdduizenden klanten iedere dag weer op vertrouwen en waar onze duizenden medewerkers zich ongelofelijk hard voor inzetten. Mijn ervaring bij NS, dat zo midden in de samenleving staat, evenals mijn ervaring in de financiële sector, gaat mij zeker van pas komen in mijn nieuwe functie. Ik zie het als een prachtige stap om de eindverantwoordelijkheid te gaan dragen voor de AFM.“

De afgelopen maanden heeft NS haar strategie herijkt. Op de persconferentie over de jaarcijfers (14 februari 2014) zal de aangescherpte strategie verder worden toegelicht, alsmede de daarbij behorende vereenvoudigde topstructuur.

Provincie:
Tag(s):