zaterdag, 21. juni 2014 - 20:15 Update: 03-07-2014 0:34

Messi schiet Argentinië op valreep langs Iran

foto van voetbalschoen | Greenpeace
Brazilië

(Elf Voetbal) Iran heeft net niet voor de grootste verrassing tot nu gezorgd. Titelfavoriet Argentinië werd in Belo Horizonte lang op 0-0 gehouden, maar Lionel Messi maakte in de blessuretijd het enige doelpunt. In de tweede helft kregen de Iraniërs verder de beste kansen.

Vooraf dacht menigeen aan een grote uitslag, maar dat zat er geen moment in. De Argentijnen oogden ongeïnspireerd tegen Iran. Er werden dan ook amper kansen gecreëerd, omdat de verdediging van de Aziaten goed stond. Alleen met hoekschoppen en vrije trappen werd Argentinië gevaarlijk. Aan de andere kant was de grootste kans voor Hosseini. Hij kopte net over na een corner.

Ook na rust waren de kansen schaars. Opnieuw had Iran de betere kansen. Reza schoot twee keer op Romero en Dejagah kopte over via de vingertoppen van Romero. Een grote sensatie leek in de maak, maar toen was daar Messi.
In de extra tijd kwam de sterspeler in balbezit aan de rechterkant. Vanaf de rand van de zestien krulde hij de bal knap raak in de verre hoek: 1-0. Argentinië is nu verzekerd van de achtste finales.