zaterdag, 15. november 2014 - 20:02 Update: 15-11-2014 21:57

Militairen opgepakt na vechtpartij in Arnhem

Foto van militairen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Arnhem

De Koninklijke Marechaussee en Nationale Politie hebben vrijdagochtend vroeg in Arnhem drie militairen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Het Openbare Orde Team (OOT) van de Koninklijke Marechaussee en Nationale Politie werden bij een opstootje geroepen, dat had plaatsgevonden op de Korenmarkt in Arnhem. Hierbij bleek dat een 24-jarige man uit Westervoort, door mishandeling gewond was geraakt aan het hoofd. Hierop zijn drie mannen, in de leeftijd van 20, 21 en 23 jaar uit Zeist, Amsterdam en de gemeente Bladel, naar later bleek militairen, door het OOT aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging; waarvan een tevens voor poging doodslag. 

Naar aanleiding van het onderzoek konden Marechaussees vrijdagavond een vierde 19-jarige militair in zijn woning in de gemeente Aalburg aanhouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem. Drie verdachten zijn in vrijheid gesteld, maar blijven als verdachten aangemerkt. De vierde verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):