maandag, 25. augustus 2014 - 15:31 Update: 25-08-2014 21:51

Miljoenenbrand Eindhoven blijkt aangestoken

Politie gaat uit van brandstichting tankstation Eindhoven
Foto: Hendriks Multimedia/ Dave Hendriks
Eindhoven

De politie heeft na het eerste politieonderzoek na de grote brand, zondag bij een tankstation en het aangrenzende flatgebouw aan de Eerste Lieven de Keylaan in Eindhoven, aanwijzingen dat deze brand mogelijk is aangestoken. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Tankstationshop
Zondag rond 03.45 uur brak brand uit in de shop van het tankstation. Het vuur greep razendsnel om zich heen en de brandweer kon 22 bewoners van het appartementencomplex uit hun woningen halen.

De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat het gebouw geheel werd verwoest en moet worden gesloopt. De politie heeft aanwijzingen dat er mogelijk sprake is geweest van brandstichting en is een onderzoek gestart. Het benadeelde bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan.

Getuigen
Iedereen die informatie heeft die mogelijk kan leiden tot bekendwording van de identiteit van de dader(s) wordt dan ook met klem opgeroepen zich te melden bij de politie in Eindhoven via het landelijk politienummer 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven kunt u uw informatie ook kwijt via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):