woensdag, 29. januari 2014 - 8:49 Update: 03-07-2014 0:43

Mogelijk wordt straks nog maar drie dagen in de week de post bezorgd

Foto van brief in brievenbus | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Het is niet uitgesloten dat bezorgers van PostNL binnenkort nog maar drie dagen in de week de post rondbrengen.

Nu is er nog een Europese richtlijn die een bezorging van minimaal vijf dagen in de week verplicht stelt. Maar SP-Europarlementariër Dennis de Jong heeft laten weten dat de Europese Commissie onderzoek heeft gedaan naar een s oepelere postrichtlijn, zo schrijft het Algemeen Dagblad (AD) woensdag.

Als de richtlijn wordt aangepast, is Nederland volgens PostNL een van de eerste landen die hier gebruik van maakt. Door het hoge aantal internetverbindingen in Nederland zou de hoeveelheid post sneller afnemen dat in andere landen. PostNL-woordvoerder Werner van Bastelaar zegt in de krant: 'Als de EU het toestaat, gaan wij terug naar vier of misschien zelfs drie dagen post bezorgen.' En verder: 'Wij zijn een beursgenoteerd bedrijf en moeten gewoon winst maken.' Voor rouw en medische post zal een uitzondering worden gemaakt.

Begin dit jaar ging de postbezorging al van zes naar vijf dagen en dat zorgde al  voor grote maatschappelijke weerstand, zo schrijft de krant. Maar wie straks vaker dan drie of vier keer per week post wil krijgen, moet daar extra voor gaan betalen.

Categorie:
Tag(s):