zondag, 6. april 2014 - 20:40 Update: 03-07-2014 0:38

Museumweekend wordt vanwege succes Museumweek

Foto van museum met schilderijen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In 2015 breidt de Museumvereniging het Museumweekend uit tot een Museumweek. Dit heeft de Museumvereniging zondag bekendgemaakt.

De vereniging is van plan gedurende een week speciale activiteiten te organiseren in en rond musea. Dit jaar nam de organisatie een voorschot op de Museumweek met de eerste editie van de Museumkidsdag.

Het Museumweekend op 5 & 6 april was ook dit jaar weer een groot succes met ruim 300 musea die speciale activiteiten organiseerden. Het thema was ‘Doe een museum!’ In aanloop naar het weekend deden zeker 100 musea mee aan een dag speciaal voor Museumkids op 2 april.

Twee dagen daarna op 4 april openden nog eens 100 musea hun deuren voor alle museumburen. Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging kijkt uit naar volgend jaar: “Dit smaakt naar meer! In 2015 organiseren wij daarom geen weekend maar een hele feestweek voor musea en bezoekers.”

Over het Museumweekend
De Museumvereniging organiseert jaarlijks het Museumweekend. Dit jaar organiseerden leden van de vereniging speciale activiteiten voor de 33e editie van het weekend. Het doel is met verrassende doe-het-zelf activiteiten nieuw publiek te trekken. Sommige musea gaven ook korting op de entreeprijs.