dinsdag, 2. december 2014 - 21:07 Update: 03-12-2014 13:15

Muzikant na steekincident in supermarkt overleden

Twee gewonden na steekincident in Zwolse supermarkt
Foto: Archief EHF
Zwolle

De man die dinsdagavond in een supermarkt in Zwolle werd neergestoken, is overleden. Dat meldt de politie woensdag. Het gaat om een 54-jarige man die voor de winkel muziek maakte.

De steekpartij deed zich rond 19.35 uur voor in een supermarkt aan de Dobbe in Zwolle. Twee personen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar het 54-jarige slachtoffer aan zijn verwondingen is overleden. De toestand van het andere slachtoffer, een 57-jarige Zwollenaar, is volgens het ziekenhuis stabiel. De verdachte is een 17-jarige jongen uit Zwolle en hij is ingesloten voor verder onderzoek..

Het is niet duidelijk wat er zich precies heeft voorgedaan, maar de verdachte verwondde de slachtoffers in de supermarkt met een steekwapen. Wat hier achter zit en of de verdachte en slachtoffers elkaar kenden, wordt door de politie onderzocht. De burgemeester van Zwolle, de heer Henk Jan Meijer kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen en zijn betrokkenheid te tonen.

Behalve dat er technisch sporenonderzoek wordt verricht en getuigenverklaringen worden opgenomen, wordt ook zorg verleend aan klanten en medewerkers door onder meer Slachtofferhulp Nederland.

Reactie burgemeester Meijer

Burgemeester Henk Jan Meijer is kort na het voorval in de supermarkt geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie en om het personeel en de aanwezige klanten zo goed als mogelijk tot steun te zijn. Meijer spreekt van 'een afschuwelijke situatie'. Op basis van zijn eerste indrukken geeft de Zwolse burgemeester aan diep medeleven te voelen voor de slachtoffers en getuigen van het drama

Provincie:
Blik op 112: