woensdag, 19. februari 2014 - 12:39 Update: 03-07-2014 0:42

Na Opsporing Verzocht 23 tips over Els Borst binnengekomen

Foto van Opsporing Verzocht | Avro
Foto: Avro
Hilversum

In de uitzending van Opsporing Verzocht deed de politie dinsdagavond een oproep aan iedereen die ook maar iets bij het huis van Borst aan de Ruysdaellaan in Bilthoven heeft gezien, zich bij de politie te melden.

De oproep op t.v. leverde 23 tips op, maar of er een 'gouden tip' bijzat, kon de politie woensdagochtend nog niet zeggen.

De politie maakte dinsdagavond bekend dat er geen aanwijzingen zijn dat oud-minister Borst is omgebracht door een dief die werd gestoord. Uit haar woning wordt niets vermist en er zijn ook geen andere aanwijzingen dat het zou gaan om een inbraak. De politie houdt ook rekening met de mogelijkheid dat iemand haar bewust heeft opgewacht.

In het programma Opsporing Verzocht liet de politie zien hoe politica Els Borst vorige week zaterdag hoogstwaarschijnlijk van het D66-congres in Amsterdam naar haar woning is Bilthoven is gereisd. Ze ging per trein naar Bilthoven en reed vervolgens met haar blauwe Renault Clio naar huis. Vorige week maandagavond werd de 81-jarige Borst dood aangetroffen in haar garage. Ook haar auto stond in de garage.

De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak of het tijdstip waarop Borst waarschijnlijk om het leven is gekomen: ‘Dat behoort tot informatie waarmee we een mogelijke verdachte willen confronteren.' De politie gaat wel uit van een misdrijf.

Provincie:
Tag(s):