vrijdag, 25. juli 2014 - 16:49

Nasleep vliegramp MH17: FIFA tegen boycot WK in Rusland

Nasleep vliegramp MH17: FIFA tegen boycot WK in Rusland
Foto: Fifa
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Het WK van 2018 in Rusland ligt zwaar onder vuur. Zeker na de vliegramp inOekraïne staan de Russen in een kwaad daglicht. De FIFA laat in een verklaring weten dat een boycot van dat wereldkampioenschap geen oplossing is.

"Dat heeft de geschiedenis uitgewezen. Als overkoepelende bond van de voetbalwereld neemt de FIFA zijn verantwoordelijkheid en we steunen vreedzame en democratische gesprekken. De FIFA neemt afstand van iedere vorm van geweld en blijft zijn toernooien gebruiken om de dialoog te promoten en begrip te creëren", staat in de verklaring.

"De organisatie van het WK levert mondiale aandacht op en kan om die reden een sterke manier zijn om de dialoog op gang te brengen. Het WK voetbal verenigt teams en landen vanuit de hele wereld, in de geest van fair play en onderling respect. Toch moet de sport niet gezien worden als oplossing voor alle problemen, met name gerelateerd tot wereldpolitiek. Maar het WK kan een krachtig evenement zijn en de FIFA weet zeker dat dit ook het geval gaat zijn tijdens het WK 2018 in Rusland."

De KNVB wilde zich nog niet uitspreken over een mogelijke boycot. De slachtoffers van de vliegramp moeten eerst aandacht krijgen, zo stelt de bond.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):