vrijdag, 10. oktober 2014 - 17:01 Update: 10-10-2014 17:09

‘Nationale Herdenking slachtoffers MH17 in teken van geborgenheid en verbinding’

‘Nationale Herdenking slachtoffers MH17 in teken van geborgenheid en verbinding’
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

De Nationale Herdenking voor de 298 slachtoffers van vlucht MH17 op 10 november zal in het teken staan van ‘geborgenheid en verbinding’. Dit liet minister-president Rutte vrijdagmiddag weten na afloop van de ministerraad.

Verder stelde Rutte dat terugkeer van de repatriëringsmissie MH17 nog steeds niet mogelijk is vanwege de aanhoudend onveilige situatie in Oost-Oekraïne. ‘Ook de inval van de winter zal terugkeer verder bemoeilijken,’ aldus Rutte.

Verzamelen persoonlijke bezittingen slachtoffers MH17

​De  minister-president liet weten dat er de afgelopen tijd actief is gezocht naar andere manieren om persoonlijke bezittingen van slachtoffers terug te kunnen krijgen. ‘Zo zal het lokale agentschap voor rampenbestrijding (SES) deze – waar mogelijk – in het rampgebied verzamelen.’

Volgende week praten de meest betrokken bewindspersonen met de Tweede Kamer over de laatste stand van zaken. Voor Rutte staat voorop dat recht kan worden gedaan aan de nabestaanden. ‘Ik heb tijdens verschillende bijeenkomsten ervaren dat contact en informatie van groot belang zijn in het verwerkingsproces’, aldus Rutte.

Totaal 272 identificaties afgerond

Vandaag werd ook bekend dat er deze week in totaal 10 slachtoffers van de rampvlucht MH17 zijn geïdentificeerd. Van deze 10 slachtoffers hebben er 7 de Nederlandse nationaliteit en 3 een andere nationaliteit. Inclusief de eerdere identificaties zijn er nu in totaal 272 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 geïdentificeerd.

De nabestaanden van de slachtoffers zijn hierover geïnformeerd. In overleg met nabestaanden wordt indien gewenst ook de burgemeester van de woonplaats van het slachtoffer geïnformeerd. Op verzoek van de ambassades van de betrokken landen, wordt niet bekend gemaakt welke specifieke nationaliteit de niet-Nederlandse slachtoffers hebben.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):