dinsdag, 25. november 2014 - 19:17 Update: 25-11-2014 23:14

Nederland in vier regio's opgedeeld om vogelgriep te beteugelen

Nederland in vier regio's opgedeeld op vogelgriep te beteugelen
Foto: Min. Economische Zaken
Den Haag

Nederland wordt, om de vogelgriep te bestrijden, opgedeeld in vier regio’s, waardoor contacten tussen pluimveehouders tot een minimum worden beperkt en pluimveerijke gebieden worden gescheiden. Dit heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken dinsdag laten weten.

Vervoer vleeskuikens

Onderdeel van deze maatregelen is dat het vervoer van vleeskuikens naar de slacht binnen Nederland is beperkt tot binnen de regio. De capaciteit van de slachterijen in Oost Brabant en Limburg is inmiddels onvoldoende gebleken om de vleeskuikens in deze regio te kunnen slachten. Daarom heeft Dijksma besloten tot het instellen van een corridor voor vleeskuikens.

Staatssecretaris Dijksma: ‘We moeten alles op alles zetten om dit vogelgriepvirus te bestrijden. Tegelijkertijd moeten we oog houden voor knelpunten die ontstaan door de strenge maatregelen. Daarom stellen we corridor in, die een veilige oplossing is voor bedrijven met vleeskuikens in Zuid Nederland’.

Corridor tussen regio’s Zuid- en West-Nederland

De veiligheidscorridor loopt van Zuidoost-Nederland (regio C) naar West-Nederland (regio A) via de snelwegen A2, A15, A16 en A20. Onder strenge voorwaarden wordt toegestaan dat vleeskuikens naar twee aangewezen slachterijen in de naastgelegen regio (regio A) mogen worden vervoerd om daar geslacht worden.

Lees alles over:
Provincie: