zaterdag, 11. januari 2014 - 10:11 Update: 03-07-2014 0:44

Nederland is kabinet Rutte II meer dan zat

Foto van Tweede Kamer | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat het huidige kabinet van VVD en PvdA van een grote meerderheid van de kiezers (74 procent) niet meer hoeft terug te komen. Dit melden verschillende media zaterdag.

De peiling van De Hond werd uitgevoerd in opdracht van het Vara-radioprogramma In de Rooie Haan, dat zaterdag voor een keer terugkeert op de radio.

Ongeveer 13 procent van de ondervraagden liet weten wel graag te zien dat dit kabinet blijft doorregeren. Ruim twee derde (68 procent) wil Mark Rutte niet terug als premier. De regeringspartijen VVD en PvdA staan in de wekelijkse peiling van De Hond al langer op verlies.

In de enquête werd ook de vraag gesteld naar wie van twee politici de voorkeur uitgaat voor het premierschap. Uit de reacties bleek dat de Pvda'er Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en vicepremier beter ligt bij de ondervraagden dan de tegenstrevers bij de VVD, zoals premier Rutte, fractievoorzitter Halbe Zijlstra en minister Edith Schippers (Volksgezondheid).

Maar PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom slaagt er daarentegen geen enkele keer in deze zelfde VVD'ers te verslaan als het gaat om het premierschap.

Provincie:
Tag(s):