donderdag, 2. oktober 2014 - 19:34 Update: 02-10-2014 21:44

Nederland ontvangt dit jaar acht procent meer toeristen dan in 2013

Er komen steeds meer toeristen en zakenlieden naar Nederland
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Er komen steeds meer buitenlandse bezoekers naar Nederland.

Dit jaar stijgt het aantal toeristen en zakenlieden dat Nederland bezoekt naar verwachting naar een record van 13,8 miljoen mensen. In vergelijking met vorig jaar is dat 8 procent meer, zo meldt NBTC Holland Marketing.

Nederland is populair bij de buitenlandse toeristen. In het eerste halfjaar groeide het aantal buitenlandse bezoekers al fors. Dat had onder andere te maken met het mooie voorjaar en gunstige vallende feestdagen. Maar toeristen kiezen Nederland ook vaker als bestemming vanwege het aantal grote evenementen. Dan gaat het om zaken als de troonswisseling, NSS-top en de opening van het Rijksmuseum. Thérèse Ariaans van NBTC tegen de NOS: 'Die beelden gaan de hele wereld over. Daardoor staat Nederland op een positieve manier in de belangstelling en dat merken we.'

Zo'n 80 procent van de toeristen is Europeaan, schrijft de NOS. De meesten van hen komen uit Duitsland (3,8 miljoen) en België (1,8 miljoen). Maar ook uit Azië en Noord-Amerika komen steeds meer mensen naar Nederland.

Minpuntje is het aantal Russen dat ons land bezoekt. Vanwege de spanningen tussen Rusland en Europa daalt het aantal bezoekers uit Rusland met 7 procent. In 2013 was Nederland juist heel populair in Rusland. Toen kwamen er 20 procent meer Russen dan in 2012.

Categorie: