woensdag, 4. juni 2014 - 22:31 Update: 03-07-2014 0:35

Nederland wint oersaaie uitzwaai-wedstrijd

Foto van Oranje supporters | Archief EHF

Nederland - Wales 2-0. Daarmee is eigenlijk ook alles gezegd. Het Nederlands elftal maakte een matige indruk en speelde niet met de intentie om de supporters in de Amsterdam ArenA te vermaken. Arjen Robben en Jeremain Lens zorgden voor een overwinning.

Het eerste doelpunt van het Nederlands elftal viel laat in de eerste helft. Robin van Persie probeerde het vanuit een onmogelijke hoek, waarna de bal voor de voeten van Robben kwam. De buitenspeler van Bayern München scoorde vervolgens eenvoudig.

Het was lang wachten op het tweede doelpunt. Uiteindelijk zou het een intikkertje van Lens worden. Er ging wel een mooie aanval aan vooraf. Wesley Sneijder gaf een prachtige steekpass op Robben, die hem vervolgens weer aan Lens gaf.
Naast de 2-0 overwinning was er ook nog een vervelend moment voor Oranje. Van Persie bleef namelijk in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer. De aanvaller kampt met een blessure aan zijn lies.