donderdag, 24. juli 2014 - 19:19 Update: 24-07-2014 19:42

Nederlandse militairen moeten stand-by blijven ivm mogelijke missie Oekraine

Foto van Chinook heli zand | Min. Defensie
Foto: Min. Defensie
Den Haag

Militairen van de Luchtmobiele Brigade mogen dit weekend niet op verlof en moeten op de kazernes in Schaarsbergen en Assen blijven. Dat meldt de NOS.

De militairen zouden te horen hebben gekregen dat de maatregel te maken heeft met eventuele bewapende missie in het oosten van Oekraïne.

Een woordvoerder van het crisisteam van het kabinet laat tegenover het NOS weten dat de terugkeer van alle slachtoffers van de vliegramp de hoogste prioriteit is. ‘’Er wordt met alles rekeninggehouden’’

"Zo worden bijvoorbeeld ook mensen geconsigneerd zodat direct gehandeld kan worden mocht daartoe aanleiding zijn. In dit geval betekent het dat militairen zich beschikbaar moeten houden en niet op verlof kunnen. Dit maakt standaard deel uit van een planningsproces", aldus de woordvoerder.

Vooralsnog lijkt het kabinet uit te gaan van een politiemissie samen met bondgenoten bij de rampplek in Oost- Oekraïne.  Eerder vandaag maakte de vakbonden van politie, defensie en de marechaussee bekend dat wat hen betreft de missie kan worden ondergebracht bij de marechaussee.

 

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):