maandag, 14. april 2014 - 19:46 Update: 03-07-2014 0:38

Nederlandse politie zoekt verder naar vermiste meisjes in Panema

Nederlandse politie zoekt verder naar vermiste meisjes in Panema

De Panamese en Nederlandse politie zetten het onderzoek naar de twee vermiste meisjes Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) onverminderd voort. De grootschalige zoektocht naar beide meisjes wordt wel stopgezet, meldde de Panamese politie op maandagmiddag 14 april.

Heel Nederland heeft de afgelopen twee weken met de vermissing van beide meisjes meegeleefd. Voor de familie en vrienden van Kris Kremers en Lisanne Froon zijn dit zware en onzekere tijden. De Nationale Politie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken bewonderen de inzet en moed van beide families en vrienden en hopen dat er snel duidelijkheid komt.

Onderzoek door politie
In samenwerking met de Panamese politie blijft het Nederlandse politieteam onderzoek naar de verblijfplaats van de meisjes verrichten. Het betreft onder meer digitaal onderzoek naar internetgebruik, het spreken met vrienden en bekenden en het nagaan van eventuele contacten die de meisjes voor en/of tijdens hun verblijf in Panama hebben gehad. Ook blijven rechercheurs de familie ondersteunen. De Nederlandse politie verleent waar nodig verdere bijstand aan het onderzoek.

Ondersteuning vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken
De Nederlandse ambassade in Panama onderhoudt intussen nauw contact met de Panamese overheid. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag blijft de families van de twee vermiste meisjes consulaire ondersteuning bieden en hen van verdere ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte houden.

Categorie: