woensdag, 17. december 2014 - 13:47 Update: 17-12-2014 13:51

Nederwiet voor grootste deel voor buitenlandse consumptie

Nederwiet voor grootste deel voor buitenlandse consumptie
Foto: Archief EHF
Den Haag

Verreweg het grootste gedeelte van de in Nederland geteelde cannabis is voor buitenlandse consumptie. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.

De directe export bedraagt naar schatting tussen de 78 en 91 procent van de productie. Wanneer de consumptie door niet-ingezetenen wordt beschouwd als export, ligt de export hoogstwaarschijnlijk tussen de 86 tot 95 procent van de productie. 

Dat blijkt uit het onderzoek ‘De export van in Nederland geteelde cannabis’ van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De omvang van de export van in Nederland geteelde cannabis vormt een belangrijk element in het debat over de hennepteelt. Immers, als een groot deel van de in Nederland geteelde cannabis naar het buitenland wordt geëxporteerd, heeft eventuele regulering van het gedeelte van de teelt dat bestemd is voor de Nederlandse coffeeshops, slechts een zeer beperkte invloed op de totale teelt. De illegale teelt zal blijven bestaan.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):