dinsdag, 12. augustus 2014 - 16:08 Update: 12-08-2014 20:21

Niet teruggekeerde Tbs'er al 12 dagen zoek

Tbs'er keert op 31 juli niet terug van verlof
Foto: Archief EHF
Venray

Een tbs-patiënt van De Rooyse Wissel uit Oostrum is niet teruggekomen van verlof.

Dat meldt de Limburgse zender L1 op basis van bronnen binnen de kliniek. De tbs'er had op 31 juli weer terug moeten zijn, maar heeft zich niet meer gemeld. Vanwege het feit dat de vermissing niet openbaar werd gemaakt, hebben de patiënten hierover een anonieme brief naar L1 gestuurd.

De tbs'er is een man van 44 jaar. Dat is alles wat het OM erover kwijt wil. Er wordt sinds 31 juli naar de man gezocht. Onduidelijk blijft waarom de man van de rechtbank tbs opgelegd kreeg. Noch het OM, noch het ministerie van Veiligheid en Justitie, noch de kliniek De Rooyse Wissel wil hier iets over zeggen.

Tikkende tijdbom

In april dit jaar kwam De Rooyse Wissel in opspraak. Er was sprake van een 'levensgevaarlijke situatie' binnen de kliniek. Het EO-televisieprogramma Dit is de Dag Onderzoek zond beelden uit die tbs'ers stiekem zelf hadden gemaakt. Het bleek dat een groep tbs'ers kon beschikken over vlees- en slagersmessen, drugs, telefoons en contant geld. Naar eigen zeggen kregen of kochten ze deze spullen van het personeel. Een van de tbs'ers sprak in het programma over een "tikkende tijdbom". "Je hoeft hier maar een lontje aan te steken en het klapt hierbinnen."

Onderzoek

Naar aanleiding van deze berichten is het ministerie van Veiligheid en Justitie een onderzoek gestart. Een deel van het personeel wordt doorgelicht op integriteit. Ook werd een patiëntenstop afgekondigd.

Provincie:
Tag(s):