zondag, 16. november 2014 - 18:53 Update: 17-11-2014 9:15

Nieuwe amateurbeelden brandende resten MH17 opgedoken

Nieuwe beelden vliegramp MH17 opgedoken
Foto: YouTube
Hrabove

Vandaag, zondag 16 november, vier maanden na het drama met vlucht MH17 zijn nieuwe videobeelden opgedoken.

De amateurbeelden tonen aan hoe de bewoners van de plaats Hrabove in het oosten van de Oekraïne geschokt naar de brandende resten kijken die in hun achtertuinen zijn neergekomen. Ook tonen de beelden ontreddering en paniek al weet men op dat moment nog niet dat het om een passagiersvliegtuig gaat met daarin 298 personen.

De beelden heeft persbureaus AP in bezit gekregen en gedeeld.

Eerste wrakstukken MH17 geborgen

Op de rampplek in Oost-Oekraïne zijn vandaag de eerste wrakstukken van vlucht MH17 geborgen. Tijdens de bergingswerkzaamheden zijn opnieuw ook stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn de bergingswerkzaamheden goed verlopen. De geborgen wrakstukken zijn naar het treinstation van Torez gebracht en daar gedeeltelijk al op treinwagons geladen. Op een later moment zullen de geborgen wrakstukken per trein naar Charkov worden vervoerd.

Wanneer de omstandigheden dat toelaten, zal de berging morgen worden voortgezet. Naar verwachting neemt de berging van wrakstukken meerdere dagen in beslag. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft opdracht gegeven voor de berging van de wrakstukken ten behoeve van het onderzoek naar de oorzaak en het verloop van de crash van vlucht MH17. De Onderzoeksraad wil onder meer een reconstructie maken van een deel van het vliegtuig.

Lees alles over:
Tag(s):