zaterdag, 6. september 2014 - 19:18 Update: 06-09-2014 20:01

Nieuwe botresten zijn van Lisanne Froon

Nieuwe botresten zijn van Lisanne Froon
Foto: Archief EHF

De botresten die vorige week door indianen zijn gevonden in de jungle van Panama zijn van Lisanne Froon uit Amersfoort.

Een woordvoerder van de familie heeft aan RTV Utrecht laten weten dat de familie van Lisanne hierover is ingelicht door de Panamese autoriteiten.

Afgelopen woensdag maakte de Panamese onderzoeksrechter bekend dat de  botresten vorige week vrijdag door indianen gevonden waren. In de stad David werd het gevonden materiaal onderzocht. Het gaat om botten uit het been. De familie hoopt dat de botresten zo snel mogelijk naar Nederland komen. Een woordvoerder van de familie tegen RTV Utrecht: 'Dan kan de familie het verlies ook een plekje geven.'

RTL Nieuws meldt dat er ook huidresten zijn gevonden, maar dat het nog onduidelijk is of deze van Kris of Lisanne zijn.

Kris Kremers en Lisanne Froon verdwenen op 1 april toen ze in de omgeving van het plaatsje Boquete een lange wandeling maakten. Eind juni werden hun stoffelijke resten gevonden in de jungle. Er werden ook een rugzak, een digitale camera en telefoons van de vrouwen gevonden. Maar wat het tweetal precies is overkomen, is nog altijd onduidelijk. De camera die Lisanne en Kris bij zich hadden, werd een week na hun vermissing nog gebruikt. Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de twee gaat ondertussen door.

Categorie: