vrijdag, 31. januari 2014 - 11:46 Update: 03-07-2014 0:43

De nieuwe Mini

Foto van nieuwe Mini
Foto: fbf

Vandaag maakt MINI de specificaties van de nieuwe MINI One Hatchback bekend. Evenals de MINI Cooper is de nieuwe MINI One dynamischer, zuiniger en schoner - en daardoor lager geprijsd dan zijn voorganger.

Dankzij MINI TwinPower Turbo technologie levert de nieuw ontwikkelde 1233 cc driecilinder nu 102 pk (75 kW). Dat is 4 pk (3 kW) meer vermogen, terwijl het gemiddelde verbruik daalde van 5,4 naar 4,6 liter per 100 kilometer. Goed voelbaar is de spectaculair toegenomen trekkracht: het koppel steeg van 153 naar maar liefst 180 Nm. Een handgeschakelde zesversnellingsbak behoort tot de rijke standaarduitrusting. De nieuwe MINI staat vanaf 15 maart 2014 bij de Nederlandse MINI dealers vanaf € 18.495,-  De voor MINI zo kenmerkende kartachtige rijeigenschappen zijn verder aangescherpt met verbeterde ondersteltechnologie, gewichtsreductie en een stijvere bodystructuur.

Dynamic Stability Control (DSC) uitgebreid met Dynamic Traction Control (DTC) en Electronic Differential Lock Control (EDLC) zijn standaard. Met nieuwe rijmodi is de set-up van de nieuwe MINI One met een draaiknop aan de voet van de versnellingspook te veranderen. Naast de standaard rijmodus MID zijn de rijmodi SPORT en GREEN te kiezen. De gekozen rijmodus beïnvloedt de gasrespons en de stuurkarakteristiek. Voor optimale veiligheid van de inzittenden zorgen verbeterde vervormingseigenschappen van de carrosserie bij een crash samen met front- en side airbags, side curtain airbags. De semi-actieve motorkap zorgt voor een betere bescherming van voetgangers.

Het nieuwe MINI Connected in car infotainment program is uitgebreid met zinvolle functies. De automatische noodoproep (emergency Call) en MINI Teleservices zijn beschikbaar na installatie van een permanente SIM kaart. De nieuwe MINI Connected XL Journey Mate geeft Real Time Traffic Information en de online verbinding maakt ook gebruik van social media mogelijk.

Categorie:
Tag(s):