vrijdag, 24. oktober 2014 - 17:59 Update: 24-10-2014 18:00

Nog 14 slachtoffers MH17 niet geïdentificeerd

De Bilt

Vrijdag is bekend geworden dat er deze week in totaal 6 slachtoffers van de rampvlucht MH17 zijn geïdentificeerd. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdagmiddag.

Van deze 6 slachtoffers hebben er 5 de Nederlandse nationaliteit en 1 een andere nationaliteit. Inclusief de eerdere identificaties zijn er nu in totaal 284 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 geïdentificeerd en moeten er dus nog 14 worden geïdentificeerd. 

De nabestaanden van de slachtoffers zijn hierover geïnformeerd. In overleg met nabestaanden wordt indien gewenst ook de burgemeester van de woonplaats van het slachtoffer geïnformeerd. Op verzoek van de ambassades van de betrokken landen, wordt niet bekend gemaakt welke specifieke nationaliteit de niet-Nederlandse slachtoffers hebben.

Een team van specialisten is druk bezig met de identificatie, maar eerder is al benadrukt dat het nog enige tijd kan duren voordat ieder slachtoffer is geïdentificeerd. De media worden periodiek geïnformeerd over het verloop van het proces.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):